Događanja

Skupovi, kongresi, radionice ...

Izvješće s online radionice – Best Practice for Quality ...

Izvješće s online radionice – Best Practice for Quality ...

U prosincu 2021. godine je u okviru IAEA nacionalnog TC projekta CRO6020 Dose management and optimization of interventional procedures in Croatia koji se provodi u Kliničkoj bolnici Dubrava, Kliničkoj bolnici Merkur i Kliničkom bolničkom centru Zagreb održana online radionica naziva Best Practice for Quality and Dose in Fluoroscopy Guided Interventional Procedures.

Uz Hrvatsko društvo radiološke tehnologije i IAEA-u, suorganizatori radionice bili su i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko društvo radiologa – Sekcija za intervencijsku radiologiju i Hrvatsko društvo za medicinsku fiziku te Klinička bolnica Dubrava, Klinička bolnica Merkur i Klinički bolnički centar Zagreb.

Radionica je trajala ukupno tri dana i bila je namijenjena svima koji sudjeluju u provedbi intervencijskih postupaka koji se provode uporabom rendgenskih uređaja. Predavanja u okviru radionice su održali renomirani stručnjaci iz ovog područja: Jenia Vassileva (predstavnik IAEA-e), Werner Jaschke (intervencijski radiolog, Innsbruck, Austrija), Annalisa Trianni (medicinski fizičar, Udine, Italija), Roberto Mariano Sanchez Casanueva (medicinski fizičar, Madrid, Španjolska),  Guglielmo Bernardi (intervencijski kardiolog, Udine, Italija) te John Damilakis (medicinski fizičar, Kreta, Grčka). Teme predavanja obuhvatile su načine optimizacije intervencijskih postupaka te zaštitu i pacijenata i osoba koje sudjeluju u provedbi tih postupaka. Bogato višegodišnje iskustvo predavača omogućilo je prikaz važnih tema na zanimljiv i pristupačan način, a mnogobrojni primjeri iz prakse sudionicima su pokazali važnost optimizacije intervencijskih postupaka.

U radionici je sudjelovalo više od osamdeset sudionika među kojima su bili radiološki tehnolozi, liječnici, medicinske sestre i medicinski fizičari te druge profesije čija djelatnost je vezana uz provedbu intervencijskih postupaka.

Prema informacijama koje su po završetku radionice sudionici dostavili organizatoru, radionica je ocijenjena kao vrlo uspješna te je iskazan interes za organizacijom sličnih radionica u budućnosti.

 

Zahvaljujemo našim partnerima koji su podržali održavanje radionice:

best practice partneri

Image

Hrvatsko društvo
radiološke tehnologije

Mlinarska cesta 38
10000 Zagreb

Image
Image
Image
Image