O nama

Image

Hrvatsko društvo radiološke tehnologije je Hrvatsko društvo Inženjera medicinske radiologije novog naziva. Mi smo strukovna udruga  inženjera medicinske radiologije, radioloških tehnologa, studenata radiološke tehnologije i ostalih zainteresiranih djelatnika u zoni ionizirajućeg zračenja. Broj članova društva se mijenjao tijekom, sada više od 50 godina neprekinutog djelovanja.

Snaga Društva počivala je i još uvijek počiva na dragovoljnom radu članova, koji su našli i nalaze vremena za još uvijek potrebnu afirmaciju naše profesije, jačanje staleških vrednota popularizaciju u zdravstvenoj djelatnosti ali i u prijeko potrebnoj zaštiti od zračenja i uvođenje kontrole kvalitete radiološko-tehnoloških usluga.

Surađujemo sa svim visokoškolskim obrazovnim ustanovama u republici Hrvatskoj, koje školuju radiološke tehnologe a pokretanje diplomskog  studija stvara nove mogućnosti i nove izazove našeg djelovanja.

HDRT je punopravni član i aktivni sudionik Europske Federacije Radiografskih Udruženja (EFRS) kao i Europskog društva za radioterapiju i onkologiju (ESTRO).

Organizator smo ili suorganizator stručnih seminara, simpozija, radionica i kongresa, kako domaćih tako i sa međunarodnim sudjelovanjem kako bi svim zainteresiranim približili sve ono što se tako dinamično mijenja u radiološkoj tehnologiji.

Društvo, već niz godina, izdaje časopis Radiološki vjesnik kao jedino glasilo o radiološkoj tehnologiji u Hrvatskoj. Razvojem profesije se mijenjao i časopis, kako sadržajem tako i kvalitetom objavljenih radova.  Upravo diplomskim studijem se stvorila potreba i za objavljivanjem znanstvenih članaka vrednovanih po kriterijima akademske zajednice.

Sve navedeno je moguće vidjeti i koristiti na ovim našim web stranicama HDRT.

Damir Ciprić,
predsjednik HDRT

2021.

50gHDRT 300px

2021.

2018.

HDRT

HRVATSKO DRUŠTVO
RADIOLOŠKE TEHNOLOGIJE

1993.

HDIMR

HRVATSKO DRUŠTVO
INŽENJERA MEDICINSKE RADIOLOGIJE

1993.

1989.

DIMRH

DRUŠTVO INŽENJERA
MEDICINSKE RADIOLOGIJE
HRVATSKE

1971.

DRTH

DRUŠTVO RENDGEN
TEHNIČARA HRVATSKE

1971.

Image

Hrvatsko društvo
radiološke tehnologije

Mlinarska cesta 38
10000 Zagreb

Image
Image
Image
Image