Događanja

Skupovi, kongresi, radionice ...

8. Kongres Hrvatskog drušva radiologa s međunarodnim sudjelovanjem

8. Kongres Hrvatskog drušva radiologa s međunarodnim sudjelovanjem

 18–21. listopada 2023. –  Hotel Garden Inn Hilton u Zagrebu 18–21. listopada 2023.  

8. Kongres Hrvatskog drušva radiologa s međunarodnim sudjelovanjem
8th Congress of Croation Sociaty of Radiology with international participation

4. hrvatski neuroradiološki sastanak Hrvatskog društva za dijagnostičku i intervencijsku neuroradiologiju
4th Croatian Neuroradiology Meeting (Croatian Neuroradiological Society – Diagnostic and Interventional)small>

Simpozij Hrvatskog drušva radiološke tehnologije
Symposium of the Croatian Association of Radiation Technologysmall>

 

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

Želimo Vas obavijestiti da će se od 18. do 21.10.2023. u hotelu Garden Inn Hilton u Zagrebu održati 8. Kongres hrvatskog društva radiologa s međunarodnim sudjelovanjem, 4. Hrvatski neuroradiološki sastanak, te Simpozij Hrvatskog društva radiološke tehnologije.

Nakon izuzetno uspješnog 7. nacionalnog radiološkog kongresa u Splitu 2018. godine, s godinom odmaka od uobičajenog četverogodišnjeg ritma, zbog epidemije i posljedično nemogućnosti organizacije kongresa, čast nam je i zadovoljstvo najaviti održavanje 8. Kongresa hrvatskog društva radiologa u okrilju kojeg će biti održan 4. Hrvatski neuroradiološki sastanak te Simpozija Hrvatskog društva radiološke tehnologije. Domaćinstvo 8. Radiološkog kongresa ovoga je puta pripao gradu Zagrebu, upravnom, kulturnom, gospodarstvenom i znanstvenom središtu Zagrebačke županije i Republike Hrvatske.

8 kongres

Radiologija je jedna od najpropulzivnijih i zasigurno danas najpopularnijih medicinskih specijalnosti, širokog raspona užih specijalnosti koja zadiru u gotovo sva druga područja medicine. Moderna medicina danas je nezamisliva bez radiologije, a kvaliteta zdravstvene skrbi kao i ishodi liječenja uvelike ovise o dostupnosti, kvaliteti i razini radiološke djelatnosti. Upravo taj širok raspon i dijagnostički doseg današnjih radioloških modaliteta te značajan i brz tehnički napredak u dinamičkom kliničkom okruženju čini našu struku jednom od najpoželjnijih medicinskih specijalnosti. Brzi razvoj radiološke tehnologije, informatičko i digitalno okruženje postavljaju nove izazove i zahtjeve pred radiološku djelatnost.

Radiologija mora odgovoriti na brojne izazove poput razvoja umjetne inteligencije (AI), primjene teleradioloških servisa, sigurnosti primjene ionizirajućeg zračenja i kontrastnih sredstava, strmog rasta broja radioloških pretraga uz istovremeni manjak radiologa i radioloških djelatnika te sve veće potrebe za multidisciplinarnim pristupom liječenju. Stoga je kongres prilika da razmijenimo iskustva i obradimo teme iz svih područja kliničke radiologije, ali i raspravimo potrebu i način prilagodbe novim konceptima koje nameće streloviti razvoj radiološke djelatnosti. Uz eminentne pozvane predavače iz inozemstva lakše je sagledati trenutno stanje i domet hrvatske radiologije u usporedbi s trendovima moderne razvijene radiologije izvan naših granica.

Naravno, veselimo se prigodi za neposredno druženje i razmjenu znanja i iskustava u ugodnom prijateljskom okruženju. Želja nam je pružiti priliku svim sudionicima, a poglavito mladim hrvatskim radiolozima i specijalizantima radiologije aktivno sudjelovanje u formalnom dijelu programa ali i ne manje važnim neformalnim susretima i kontaktima.

U ime Hrvatskog društva radiologa srdačno Vas pozivamo na sudjelovanje na kongresu i veselimo se skorom viđenju i druženju.

Srdačan pozdrav,

Prof. dr. sc. Goran Roić, dr. med.
Predsjednik Hrvatskog društva radiologa

Image

Hrvatsko društvo
radiološke tehnologije

Mlinarska cesta 38
10000 Zagreb

Image
Image
Image
Image