Događanja

Skupovi, kongresi, radionice ...

SEETRO – 6th congress of South and East Europe Technology in Radiation Oncology

SEETRO – 6th congress of South and East Europe Technology in Radiation Oncology

6th congress of South and East Europe Technology in Radiation Oncology

September 22nd – 24th 2023, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

 

Expanded role of RTT activity – specific fields of education and practice

U cilju nastavka pozitivne priče o unaprjeđenju struke u radioterapiji s posebnim osvrtom na profesiju RTT–a koja je prepoznata od strane IAEA i ESTRO, te nakon održanog prvog kongresa u Beogradu 2013., zatim u Zagrebu 2015., Sofiji 2017., Ljubljani 2019. i Skopju 2022., najavljujemo održavanje sljedećeg kongresa u Sarajevu 2023. godine.

Poštovani kolegice i kolege, uvaženi gosti, želimo Vas ovom prilikom obavijestiti o organizaciji 6. SEETRO kongresa (6th congress of South and East Europe Technology in Radiation Oncology), koji će biti održan od 22–24. rujna 2023. u hotelu Holiday, Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

SEETRO je regionalni kongres za RTT (radijacijske tehnologe/radioterapeute) u regiji Južne i Istočne Europe, koji se održava u suradnji sa širom europskom RTT zajednicom i čiju organizaciju podržava Europsko udruženje za Radioterapiju i Onkologiju (eng. European Society for Radiotherapy and Oncology – ESTRO).

Preko stotinu učesnika kongresa biti će u prilici slušati predavanja iz šire oblasti radioterapije, uključujući renomirane predavače iz deset zemalja Europe.

Drago nam je što možemo najaviti da će naš program uključivati predavanja uvaženih gostiju: Mary Coffey, Michelle Leech, Philippa Scherera kao i drugih predavača koji su eksperti iz oblasti radioterapije.

Kongres će započeti u petak 22. rujna kratkom ceremonijom otvaranja i uvodnim govorom. Prva dva dana 22. i 23. rujna planirana su predavanja uvaženih predavača i učesnika, dok će se zadnji dan kongresa 24. rujna održati radionice na odjelu za Radioterapiju Klinike za Onkologiju, Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu.

Teme predavanja koje će biti prezentirane na kongresu obuhvaćaju proširenu ulogu aktivnosti RTT-a – specifične oblasti obrazovanja i prakse, stereotaksičnu radioterapiju/radiokirurgiju, radioterapiju vođenu slikom (IGRT), površinski vođenu radioterapiju (SGRT), pozicioniranje i imobilizacija pacijenta, oblast osiguranja kvalitete (QA) u radioterapiji, te druge aktuelne teme iz radijacijske onkologije.

S obzirom da će se kongres održati u hotelu Holiday u središtu Sarajeva, učesnici će moći doživjeti živost grada, večernji život jedva nekoliko koraka od hotela, kao i prekrasnu okolicu grada Sarajeva. Razmijenimo znanje i iskustvo te doživite ugođaj grada Sarajeva, želimo Vam dobrodošlicu na 6. SEETRO kongres.

Program i pojedinosti vezane za održavanje kongresa možete istražiti putem linka u nastavku objave:

https: //seetro.org/2023/

Srdačan pozdrav,

dr. sc. Enis Tinjak

Image

Hrvatsko društvo
radiološke tehnologije

Mlinarska cesta 38
10000 Zagreb

Image
Image
Image
Image